A pszichológusok szakmai képzésének fontos részét képezi a tájékozottság. Sokan vannak, akik az egyetemeken nem találkoztak a transzperszonális pszichológiával. Részben a segítő foglalkozásúaknak szóló képzéseket, részben az általános alapcsoportokat javasoljuk a kollégák számára. Nagyon jó tapasztalataink vannak az integrációnak azzal a formájával, hogy különböző foglalkozásúak közösen vesznek részt ezeken a csoportokon.

Másrészt ajánljuk az önismereti sajátélményű csoportokat, amelyek mindenki számára nyitottak. Talán szokatlan ez a forma, mégis e edményesnek látjuk szakemberek számára is azt a megközelítést, amely elsősorbanmindennapi oldalukat szólítja meg, és így a csoportokon átélt élmények a feldolgozás során természetesen illeszkednek a személyiség egészébe.

Az egyéni terápia szerves része a továbbképzésnek. A csoportokon való részvételt részben előkészíti, részben segíti a csoportok személyes tapasztalatainak feldolgozását. Magától értetődő, hogy narratíváink, preverbális tapasztalataink, személyes életünk bármely részének feldolgozása is témája az önfeltáró folyamatnak.

Az érdeklődő pszichológus/ pszichoterapeuta kollégákat személyes beszélgetésen tudjuk tájékoztatni a további lehetőségekről. Kérjük, jelentkezzenek egyéni konzultációra, amelyen szakmai munkájukkal és atovábbképzéssel kapcsolatban egyeztetni tudjuk az elképzeléseiket a képzési lehetőségekkel.