Az öröklött családi múlt gyógyítása, önismereti sajátélményű csoport

Időpont: 2019. november 22-23.

A régi kastélyokban hosszú csarnokokban őrizték az ősök képeit a falakon. Mai modern világunkban is tárgyaink között fel-felbukkannak családi örökségünk emlékei. A hétvégén belső világunkban fedezzük fel, mit is jelent számunkra családunk gyakran távolinak tűnő lelki öröksége. A megelevenedő családfa is segít abban, hogy energiaforrásainkat jobban tudjuk használni.

A fa gyökere a tápanyagokat, vizet közvetít a lombkorona számára. Ha valami miatt nem működik, ha a fa gyökereit elvágják, fokozatosan kiszárad, életképtelenné válik. A mi gyökereink a múltunk, saját személyes életünk megtörtént eseményei. Ezen túl mélyen be vagyunk gyökerezve családunk, nemzetünk történelmébe. Ezer szállal kötődünk szüleinkhez, nagyszüleinkhez, és az egész emberiség nagy családjának is része vagyunk.

Ezen a hétvégén felfedezhetjük, mit is jelent számunkra családunk gyakran távolinak tűnő lelki öröksége. A gyakorlatok során felismerhetjük mélyebb szinten családtagjaink jelentőségét, azt, hogy milyen hatást gyakorolnak az életünkre. A műhelymunka megelevenítheti azokat a kapcsolatokat, melyek jelentéktelennek tűntek, azokat, melyek tele vannak fájdalommal, nehezteléssel, pedig segít megérteni és megtisztítani. Megtanuljuk tisztelni és elfogadni azokat, akik hatottak ránk, miközben esetleg tetteik egy részével, viselkedésük bizonyos vonásaival nem értünk egyet.

A múltban történtek is hatnak életünkre, hiszen szüleink közvetítésével a meg nem oldott problémák viselkedéses mintázatokban ránk hagyományozódtak. Ezeket szinte változatlanul adjuk tovább, hacsak mi magunk meg nem oldjuk őket. Vajon hogyan neveljük gyermekeinket, unokáinkat, milyen örökséget hagyunk rájuk?

A csoportban tematikus beszélgetések és vezetett imaginációs gyakorlatok segítségével dolgozunk, nem használjuk a Hellinger-féle családállítás módszerét. Családtagok és barátok együtt is részt vehetnek. A csoport létszáma 8-15 fő.

Gyakorlati tudnivalók:

Időpont: a csoport egy hétvégén zajlik, pénteken 19-22 óráig és szombaton 9-18 óráig

A csoportot ajánljuk azoknak, akik már hosszabb ideje foglalkoznak személyes életük összefüggéseivel, és szeretnék integrálni sokféle belső tapasztalásukat. Azoknak, akik még csak most kezdik az ismerkedést életútjuk mélyebb eseményeivel, útmutatóként szolgálhat akár hosszabb időre is az eligazodáshoz.

A csoportot Tamás Dorka transzperszonális terapeuta és Gombai Balázs pszichológus vezetik.

Részvételi díj: 18.000 Ft
Helyszín: Kheiron Központ: Budapest VI. ker. Hegedű u. 9. fsz/3. (13-as kapucsengő)

Hozzunk magunkkal:
– Néhány régi családi fotót, nagyszüleink, dédszüleinkről is,
– Családfánkat lerajzolva,
– Puha, könnyű ruhát, melyben könnyen mozgunk,
– Füzetet, írószert,
– Könnyű ennivalót (esetleg ebédet is)

Jelentkezés a Kheiron Központ elérhetőségein: kheiron@kheiron.org