Önismereti transzperszonális sajátélményű bentlakásos csoport

Időpont: 2016. augusztus 18-21.
Helyszín: Nagyberény, Fűzfa Panzió (Siófoktól 18 km-re)

Az önismeret útján haladva eljutunk mélyebb rétegeinkhez is. Sokaknak ebben az időszakban már nem okoz gondot a mindennapokhoz való alkalmazkodás, örömteliek napjaik. Elfogadták, hogy a belső folyamatokkal való törődés lényegi részét képezi életünknek. Jelen van annyi erő, amennyire szükségük van terveik, vágyaik megvalósításához. Ebben a szakaszban rábukkanhatunk azonban arra a hiányra, mely a szív mélyén él. Talán nehéz ezt megfogalmazni, felismerni, hogy van egy űr, melyet hiába próbálunk valami mással betölteni: munkával, nyüzsgéssel, szex-szel, vagy akár fontos kapcsolatokkal. Saját magunk tudunk csak erre a hiányra rábukkanni, mely mögött sokszor fájdalommal találkozunk. Lehet, hogy csak halvány sejtelem él bennünk erről, máskor dörömbölő félelem, szorongás. A lényeg: semmi, ami kívül van, igazán nem tudja betölteni.
A szív gyógyítása azt jelenti ebben a csoportmunkában, hogy őszintén szembenézünk magunkkal, és elindulunk, hogy nyomára bukkanjunk szívünk érzéseinek. Gyakran találkozunk a csoportban sajátunkhoz hasonló érzésekkel, és így a folyamatok felerősödnek, tanuljuk a valódi együttérzést. Egymást kísérjük és segítjük a csoportfolyamatban, miközben tiszteljük és toleráljuk a másságot. Az érzelmi munka során felfedezzük azokat a mélyen elrejtett viszonyulásainkat a világhoz, melynek megalapozása a beszéd előtti korba nyúlik vissza. Ha szükség van a sebek gyógyítására, azt is meg kell tennünk. Ebben a csoportban természetesen nem tud minden megtörténni, de fontos folyamatokat lehet elindítani. Ezt az érzelmi feldolgozó folyamatot később az elsajátított önsegítő módszerekkel tovább folytathatjuk.
A csoportban használjuk az imagináció, a rajzolás, és a mozgás önkifejezési lehetőségeit, hogy azt, ami a szemnek láthatatlan, meg tudjuk találni, és fokozatosan, lépésről lépésre kifejezni és feltárni. A csoport azoknak szól, akik már dolgoztak különböző formában érzésvilágukkal, hosszabb ideje érdeklődnek az önismeret iránt, ismerik az alapvető eszközöket. Az új jelentkezőkkel a csoport vezetője előzetesen beszélget. A jelentkezőknek részletes tematikát és tudnivalókat küldünk.

Gyakorlati információ

Időpont: 2016. augusztus 18-án csütörtök 11 órától 21-én vasárnap délután 15 óráig.
Helyszín: Nagyberény, Fűzfa Panzió (Siófoktól 18 km-re)
A csoport létszáma 12-20 fő.
A csoport vezetője: Orosz Katalin, klinikai szakpszichológus, transzperszonális terapeuta, két asszisztensével.
Részvételi díj: 31.000 Ft, Szállás: 12.600 Ft, Napi háromszori vegetáriánus étkezés: 12.700 Ft Teljes részvétel összesen: 56.300 Ft
Szervezünk majd telekocsit, a hely megközelítésének módjáról a résztvevőket külön értesítjük.

Bővebb információk, jelentkezés a Kheiron Központ elérhetőségein