önismereti, sajátélményű csoport

„semmi sem öregít gyorsabban, mint a rezignáció, mellyel az ember ítéletként mondja ki magára: öreg vagy! Mert idős korban is működnek a testi-lelki kölcsönhatások, s aki önmagát feladja, azt feladja az élet is.”

(Riemann)

Ezt a csoportot azok számára kínáljuk, akik a közeledő öregség témájával szeretnének foglalkozni. Akár már 50 év körül, mások számára csak 60 vagy 70 évesen aktuális erről beszélni.

A csoport biztonságos terében szembenézhetnek a résztvevők nehéz kérdésekkel is: mi lesz, ha beteg leszek, mi lesz, ha magamra maradok, vagy életminőségem romlik. Ezekre a kérdésekre nem a közvetlen válaszadás a megoldás, amit nem is tudnánk megtenni, hiszen nem tudjuk, mi vár ránk. De a kérdésekről gondolkodni, a korábbi életszakaszok történéseiből levonni tanulságokat, és az érzéseket feldolgozni lehetséges.

A csoport izgalmas része a kreatív új utak keresése: milyen más megoldásokat tudunk találni a mindennapok helyzeteire. Lehetséges-e új, inspiráló nézőpontból látni magamat, megismerni önnön életemet, és átalakulni, változni, fejlődni az öregedés közeledtével is.

A két napos közös munka során dolgozunk vezetett imaginációs gyakorlatokkal, rajzok készítésével, és természetesen a felmerült kérdések megbeszélésével.

Gyakorlati tudnivalók:

Időpont: 2016 ősz.

Helyszín: Kheiron Központ

A csoportot vezeti Molnár Mária transzperszonális szemléletű mentálhigiénés szakember, pszichodráma vezető.

A workshop részvételi díja 14.000 Ft.

A jelentkezéseket a befizetések sorrendjében tudjuk elfogadni.

Jelentkezés, bővebb információk a Kheiron Központ elérhetőségein.