1 éves haladó autogén tréning

Imaginációs sajátélményű csoport

Kezdési időpont: várhatóan 2016. szeptember

A 64 órás, heti egyszer 2 órás időtartamú önismereti sajátélményű csoport az alapfokú AT tanfolyamra épül. A csoport célja elsősorban önismereti munka belső képek hívásának segítségével, a test szimbolikájának mélyebb kibontása, az AT gyakorlásának elmélyítése. A csoporton való részvétel feltétele az AT gyakorlása.
A 32 hetes tanfolyam alatt egy bevezető után az AT alapfok során megtanult formulához hívunk majd belső képeket, melyeket utána le is rajzoljuk. Gyakran tapasztalható, hogy verbálisan nehezebben találunk utat belső világunk felé, vagy olyan réteget szeretnénk feltárni, mely legkorábbi élményeinkhez kapcsolódik. Ehhez adhat segítséget az imaginációs munka.

A csoportot Tamás Dorka mentálhigiénés tanácsadó vezeti.
A tanfolyam időpontja: péntekenként 14.30-16.30 óra
A tanfolyam időtartama: 32 alkalom (64 óra) – 2015. június közepéig
Helyszín: Perinatus Alapítvány, 1073 Budapest, Barcsay u. 3. fszt.7. kapucsengő: 4
Az első interjú díja 6.000 Ft, a tanfolyamé alkalmanként 2700 Ft, a havi 4 alkalom előre fizetendő.
A részvételi díj egészségpénztári számla terhére is fizethető.

Jelentkezés:
Tamás Dorka: (30) 474-5592, tamas.dorka@chello.hu vagy
Kheiron Központ (30) 552-9905, (1) 341-4501, kheiron@transzperszonalis.hu

2 éves haladó autogén tréning

Önismereti sajátélményű imaginációs csoport

A csoportot vezeti Orosz Katalin.

Várhatóan a következő csoport 2016. szeptemberben kedd 15.30 órai kezdéssel indul.

Két éves önismereti csoportot indítunk azok számára, akik elvégezték az autogén tréning alapfokú csoportot. Azok, akik korábban már jártak ugyanerre a haladó csoportra, de úgy érzik, hogy ebben az évben folytatni szeretnék, szintén jelentkezhetnek, mivel a csoportok újraszerveződnek. A közös munka célja többszörös:

  • Elmélyíteni és stabilizálni az AT gyakorlását,
  • Megismerkedni saját belő képeinkkel, megtanulni eligazodni szimbólumaink világában, hogy ezáltal kiegyensúlyozzuk a tudatos és tudattalan folyamatainkat,
  • Részletesebben megismerkedünk az AT formulák mentén testszimbolikánkkal, és az ezekhez tartozó érzelmi mintákkal,
  • Új készségeket sajátítunk el a mindennapos kommunikáció területén is.

A résztvevők egymás által, a közösen átélt élményekben fokozatosan tanulják saját határaikat rugalmasabbá tenni: ahol nem elég stabil, határozottabbá válni, ahol páncélt növesztettek, lebontani. A belső attitűd ehhez nagyon fontos: gyakorolni az együttérzést önmagunk iránt, ahol sebeinket gyógyítanunk kell. Fokozatosan megtanulják azt is, hogy elvárások helyett reális célokat tűzzenek ki, és javítsák a kommunikációt a környezettel.
Mindezek a célok természetesen hosszú távúak. Nem lehet mindezt „tökéletessé” tenni egy csoport alatt. De az alapelvek elsajátítása, az attitűd begyakorlása alapvető jelentőségű, hiszen ezek biztosítják a fokozatos kibontakozást.
A csoportban rendszeresen végzünk vezetett imaginációs gyakorlatokat, amit lerajzolunk, és különböző eszközökkel feldolgozunk. Az álmok hasonló módszerekkel való feldolgozása is szerves része a munkának. Mindezt kiegészítik encounter (érzelmi kommunikációs), Gestalt (egyfajta szerepjáték) és mozgásos gyakorlatok. Előképzettség egyikhez sem kell.

Gyakorlati tudnivalók

A tanfolyam óradíja: 2000.- Ft, melyet havi elszámolásban a hó végén kell kifizetni. A csoportban való részvétel elkötelezettséget jelent, amennyiben hiányzik az óráról, a csoportdíj akkor is kifizetendő. A részvételi díj egészségpénztári számla terhére is fizethető.
A csoportalkalmak 2 órás időtartamúak.
A csoport létszáma 8-12 fő.
A csoportvezető Orosz Katalin klinikai szakpszichológus, transzperszonális terapeuta.
Helyszín: Kheiron Központ

Bővebb információ, jelentkezés a Kheiron Központ elérhetőségein.