Alapfokú 30-34 órás AT tanfolyam

Az autogén tréning egy relaxációs technika, melynek segítségével nyugodtabbá, kiegyensúlyozottabbá válunk, sokféle betegség kialakulását megelőzhetjük, vagy már meglévő betegségek – pl. pánikbetegség – esetén valódi gyógyulás történhet. Rendszeres gyakorlása hozzásegít az immunrendszer erősödéséhez.

Az autogén tréning egy ellenőrzött, tudományosan megalapozott, orvosok által is gyakran használt technika, az egyik leghatékonyabb stresszkezelő módszer, mely könnyen és gyorsan elsajátítható, önállóan, minden segédeszköz nélkül alkalmazható, s elvégzése mindössze 10-15 percet vesz igénybe naponta.

A relaxáció szó eredeti jelentése: elengedni a rabot. Aki megtanulja, és folyamatosan használja is ezt a technikát, képes lesz elengedni sok mindent, ami őt rabságban tartja. Fokozatosan megszabadul feszültségeitől, szorongásaitól, amelyek betegségeket is okozhatnak (pl. magas vérnyomás, alvászavarok, pánikrohamok, depresszió), és egyre jobban fogja kezelni a mindennapos stressz-helyzeteket. Közben az is tudatosul, hogy a problémák forrása nem kívülről, hanem saját működésből, rossz beidegződéseiből ered.
A módszer használatával egyre inkább kapcsolatba kerül önmagával; testével, lelkével, érzéseivel. Megtanulja megfigyelni és kezelni mind az őt ért külső impulzusokat, mind az azokra adott reakcióit. Ezáltal egyre inkább valódi – testileg és lelkileg is – egészséges önmagává válik.

 

1 éves (70 órás) AT alapfokú tanfolyam

Gyógyító utazás – pszichoterápiás csoport

Az AT-t legtöbben úgy ismerik, mint a stressz kezelésének hatékony módszerét. Megtanuljuk a felesleges, sokszor kórosan magas feszültségi szintet visszaszabályozni, és új, érettebb megküzdési stratégiákat alakítunk ki. Ezen a tanfolyamon ennél többet szeretnénk elérni: a tanulás gyógyító utazássá válik. Az AT alapfok elsajátítása során gyakran bukkannak fel kérdések az önismerettel, az érzelmeinkkel, rejtett sebeinkkel kapcsolatban. Az AT nagyszerű lehetősége az is, hogy tanulása során megérintődnek korábbi problémáink, „befejezetlen ügyeink”. Ezért egy éves tanfolyamot hirdetünk meg, mely egyúttal pszichoterápia is. A lelki élet iránt világszerte megnyilvánuló nagy érdeklődés felkeltette az igényt önmagunk mélyebb megismerésére, intellektuális, érzelmi és spirituális képességeink differenciáltabb kiművelésére. Az AT konkrét módszert ad ezekhez, rendszeres gyakorlásával elérhetjük az érzelmi és indulati életünk harmonizálását, kapcsolatainkban nagyobb megértést, türelmet tapasztalunk. Segítségével javítható a koncentráció, feloldhatók bizonyos akadályok szellemi életünkben, javul a feladatok megoldásának belső feltétele.

A különböző meditációs utak gyakorlói sokszor tapasztalják, hogy az AT elsajátítása javítja a meditációt is. Ezért azoknak, akik érdeklődnek a meditáció iránt, jó előkészületet jelent a módosult, nem hipnotikus transzállapotok eléréséhez.

Segítségével sokféle betegségben valódi gyógyulás történhet, mint pl. az emésztőrendszer fekélybetegségei, allergia, pajzsmirigy-túltengés, asztma, az ízületi gyulladások több formája, pánikbetegség, anginás panaszok, érszűkület, szexuális zavarok, stb. Orvosi és pszichológiai vizsgálatok egyértelműen bizonyítják a betegségekkel szembeni preventív hatást is, ami legnagyobb jelentőségű a szívinfarktusnál, valamint az immunrendszer erősödését.

Számunkra különösen fontos, hogy a leendő szülők is gyakorlati segítséget kaphatnak a családi élet harmonizálásához. Tudományos felmérések bizonyítják, hogy a relaxáció rendszeres gyakorlása hatékony felkészülés a szüléshez és a szoptatáshoz. Évtizedes tapasztalatok mutatják, hogy a várandós édesanyákkal együtt „gyakorolnak” a kisbabák is, akik világra jöttük után gyorsabban tudnak alkalmazkodni a mindennapokhoz, kevesebbet sírnak és jobban szopnak.

Gyakorlati tudnivalók

Időpont: hetente egy alkalom, 2 teljes óra
Helyszín: Kheiron Központ
A csoport létszáma maximum 10 fő.
A jelentkezőkkel a tanfolyamot megelőzően első interjút készítünk, melynek díja 8.000.- Ft.
A csoport díjának első részét, 50.000.- Ft-ot előzetesen kérjük befizetni, ez az összeg az első 12,5 alkalom díját jelenti. A további díjakat havonta, hónap végén fizetik a résztvevők. Óradíj: 2.000.- Ft (60 perces). A részvételi díj egészségpénztári számla terhére is fizethető.
A csoportvezető Orosz Katalin klinikai szakpszichológus, transzperszonális terapeuta.

Jelentkezés, bővebb információ a Kheiron Központ elérhetőségein.