A születés élményeinek feldolgozásával kapcsolatban 2001 óta nagyon sokféle tapasztalati anyagunk gyűlt össze felnőttekkel végzett pszichoterápia során. Elméleti pszichológiai és pszichoterápiás módszertani kutatások rajzolódtak ki, melyeknek egy részét konferenciákon és tudományos publikációkban adtuk közre. Megalapítottuk 2005-ben a Születés Kísérleti Műhelyt, mely a módszertani fejlesztés és a tudományos kutatás szakmai műhelyévé vált. A műhely munkája nyitott, bizonyos feltételek esetén csatlakozni lehet a munkacsoporthoz.

Első kutatásainkat messzemenően alátámasztja a nemzetközi és hazai szakirodalom: széles társadalmi figyelmet kell szentelnünk a születés pszichológiájának, hogy a következő generáció kevesebb lelki traumatizáltsággal születhessen. Feladatunknak érezzük ennek a területnek a kutatását és a tudományos ismeretterjesztést. Minél több kisbabának szeretnénk lehetővé tenni, hogy szeretetteli, lelki szempontból is biztonságos körülmények közt születhessen meg. Ezen túl azt is szeretnénk elérni, hogy minél több ember dolgozhassa fel felnőtt korában saját születésének élményeit.

Mindehhez anyagi forrásokra is szükség van, ezért hoztuk létre a Perinatus Alapítványt (Hogyan segíthet? menüpont). Hazánkban egyelőre még kevésbé elterjedt a társadalmi felelősségvállalásnak ez a formája, mégis azt reméljük, hogy az érdeklődést felkeltve támogatókra találunk. Kellő támogatást szerezve három alapvető programot valósítunk meg folyamatosan: tudományos kutatás, ismeretterjesztés és oktatás, valamint gyógyítás.